Spre munca

Dacă asculţi dimineaţa un cântec vesel, vei fi în formă toată ziua. Este lucru cercetat şi dovedit ştiinţific. Fără să vrei te molipseşti. Şi îl auzi în surdină, oriunde te-ai duce. Este mult mai indicat decât să asculţi orice ştire, sau orice comentariu al unor speakeri plictisiţi, sau să conduci fără să asculţi nimic. Fiindcă toate noxele de la maşinile concurente îţi pătrund neştiute în gânduri şi le înnegresc. Nici nu ştii măcar ce te-a lovit. Şi apoi te vaiţi, cum că toate merg rău, horoscopul este potrivnic, şi nici n-ai apucat să mănânci micul dejun. Pe drum, toţi se duc cu capul în nori. Dacă ai puţină răbdare să-i priveşti pe ceilalţi (şi oricum nu ai nimic altceva de făcut), te apucă chicoteala, fiindcă este un peisaj nemaipomenit. Un somnambulism colectiv, amestecat cu o lene plutitoare, cu o grabă nefirească şi cu o resemnare patologică. După toţi urlă patul din care tocmai s-au coborât. Dar, şi repet, dacă asculţi un cântecel de veselie, parcă începe sângele din tine să se trezească, să se agite, şi creşte adrenalina. Şi creşte şi moralul, iar la unii pur şi simplu le cresc toate. Coarnele şi părul. Colesterolul şi nasul.

2 thoughts on “Spre munca

  1. :)) nu e nevoie de un cercetator britanic sa ne spuna ca piesa pe care o ascultam dimineata ne va ramane intiparita in cap toata ziua (desi evident ei cerceteaza orice:P), insa asa cum ai observat si tu marsul de dimineata are acelasi ritm parca in intreg orasul indiferent de varsta, loc de munca sau studiu, si mai ales indiferent de piesa intiparita in cap…pacat ca nu ne facem timp mai des sa ascultam o piesa frumoasa dimineata, sa bem un ceai cu cei de-ai casei sau pur si simplu sa ne uitam pe fereastra la vremea frumoasa sau la chipurile colegilor din trafic. Astfel am putea sa facem mai usoara trecerea dintre somn si birou.

    Multumim pentru articol Cora! Frumos argumentat.

    • Foarte bine spus. Mai ales partea cu ceaiul cu cei dragi. Unde mai pui ca de ani de zile sar cu totul peste micul dejun, fapt care nu este deloc ok, nici pentru corp, nici pentru suflet! Dar in viitor, sper sa remediem situatia!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s