Lupta cu morile de vant

Stăm cu toţii pe metereze şi aşteptăm. Va fi bombardament în curând, şi ne-am pregătit intens, cu arme şi gânduri de război. Acuma stăm, nu mişcăm în front, nu vorbim nimic şi doar aşteptăm. Prima mişcare va fi decisivă, fără doar şi poate. Nu ne-am gândit cine o va face, va fi doar impulsul de moment, cine îl va simţi şi cum va proceda, rămâne de văzut. Se întunecă, iar camarazii au intrat deja în tancuri. S-au închis acolo, şi se simt mai protejaţi. Cred. Poate râd de infanteria care va fi carnea de tun. Cineva strănută şi mii de capete se întorc spre acel punct, cu mustrare în ochi, cu deznădejde. Se va prinde oare inamicul unde suntem? Şi va porni atacul?

Lupta se duce pentru împărţirea unei hărţi, asta însemnând a tuturor resurselor. Se împarte şi puterea, în două, ca un mar tăiat şi servit pe platou. Cine are putere, este un om cu mare căutare. De sine, de alţii, de nevoi.

Vine furtuna. Şi noaptea aduce pâcla de întuneric.

Nu ştiu cum o să ne batem, căci după o aşteptare atât de lungă, nu ne mai simţim invincibili. Ba dimpotrivă, ne ia cu somn. Îi mai aşteptăm pe inamici o jumătate de oră, dar dacă nu vin până atunci, noi ne ducem acasă.

Advertisements

2 thoughts on “Lupta cu morile de vant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s