Cabana viselor

Trenul care mă duce acum, mă va şi aduce înapoi peste câteva săptămâni. Face drumul dus-întors către munţi, de două ori în cursul aceleaşi luni, având un program destul de ciudat, chiar şi pentru căile ferate. Am ales să mă deplasez aşa, fiindcă îmi conferă o anumita comoditate în a petrece 10 ore în poziţii ceva mai uşor de suportat, mă pot întinde pe banchetă, sau pot să-mi petrec timpul în vagonul-restaurant la o cafea sau la o gustare. Cel mai adesea însă, stau pe coridor şi fumez cu poftă, geamurile sunt toate deschise şi aerul este atât de plăcut. Azi trenul meu sună egal şi mă leagană ca pe un prunc. Vara rămâne cel mai frumos anotimp. Voi petrece această vacanţă departe de tot ce înseamnă calvar urban, mă voi întoarce la rădăcini, în sălbăticie. Fără telefoane, fără calculatoare sau afişaje electronice, fără alarme pe ceasuri. Chiar mă gândeam înainte să pornesc, cum o să mă împac oare să fiu trezită brutal de către cocoşul din ograda vecinilor, căci căsuţa noastră nu este dotată cu nicio vietate. Mai vin pisicile hoinare, dar nu-şi fac culcuşul.

Întind haine pe sârmă la uscat. Bate vantul în ele şi mirosul de balsam se împrăştie în aer, ajungând până departe, la alte case de pe stradă. Nimic nu mişcă în atmosferă, căci e prea cald, iar gandacii s-au ascuns deja sub pietre, la odihnă. Am câteva cearceafuri mari şi albe la întins, flutură încât parcă dansează năluci. Voi face o baie în râu. Diseara voi face pâine de casă, cu seminţe de cereale, iar la cină vom bea vin. Masa o voi aranja pe terasă, ca barbaţii să-şi poată pipa tutunul uscat. Se vor auzi din departare zgomote vagi, cântecele din vatra satului şi cucuvelele de prin copacii din păduri. Un amestec de fum cu mirodenii şi praf va face ca la un moment dat să ne ascundem după draperii, în hamacele din casă. Voi face şi îngheţată, un mic desert pentru pofticioşi. Şi vom lenevi apoi toată seara, căci aici nu avem televizor. Suntem în vacanţă, câteva săptămâni, să ne refacem şi să ne reculegem. Facem incantaţii şi glume pe tema asta. Facem aprovizionare şi curăţenie, ca şi cum am fi o mare familie.

Advertisements

4 thoughts on “Cabana viselor

    • Pai sa stii ca toate sunt vise. Si te anunt cu mare placere, ca iti pot oferi un abonament gratuit la ele, inclusiv cu oferte avantajoase si cu perioade de reduceri :)))).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s