Tara mea, azi

În defintiv şi la urma urmei asta este. Da, da, nu vă miraţi. Aşa am aşternut patul, aşa dormim. Strâmb şi cu dureri de gât sucit. Cine nu ne place, poate liniştit să plece (chiar dacă e din rândurile noastre). Iar cine comentează, să fie urgent redus la tăcere, căci nici nouă nu ne convine, dar pentru asta nu ne agităm ca un pepsi, ca nişte găini stupide. Orice s-ar întâmpla, mergem până la capăt, cu tupeul în mâna dreaptă şi un sandwich în cea stângă, să nu luăm decizii pe burta goala. Noi suntem poporul care nu poate gândi nimic în lipsa mâncării.

Să ne fie clar, de la bun început, nimeni nu face nimic înafara legii, chiar dacă ea e puţin, puţin interpretabilă. Cine nu e de acord, va fi făcut poster! Fără scrupule, dragi prieteni, fără milă sau jenă. Aveţi grijă doar să nu purtaţi pantaloni strâmţi, că duce la impotenţă. Şi, chiar asta ne-ar mai lipsi!! Să nu procreăm. Oameni aşa frumoşi ca noi, atât de civilizaţi şi plini de umor, să nu facem mititei care să ne poarte mai departe numele şi rangul, obiceiurile şi tradiţiile păstrate cu atâta sfinţenie, prin parcurile municipale, pe drumurile judeţene sau prin parlament. Vă rog să vă păstraţi calmul şi să staţi la rând, că doar ştim cu toţii cum se face. Ne aşezăm unul în spatele celuilalt, şi încercăm, subliniem încercăm, să nu ne împingem, să nu ne strivim sau măcelari. Că nu-i de ce. Este pentru toată lumea, abundenţă. Bani să fie, iar dacă nu, sa-i falsificăm, pentru numele lui Dumnezeu. Că (şi iar zic), ne pricepem!!!!

2 thoughts on “Tara mea, azi

  1. imi place ironia si sarcasmul tau…oare daca am fi putut juca la loterie in ce tara ne-am fi nascut?…poate suntem noi ghinionisti si perdantii de-ai Romaniei sa fie!!!…ma rog uniii, ca cei care se descurca, se adapteaza si nu sunt “fraieri” le merge bine nu?!
    …ma intreb cateodata ce viseaza oamenii astia noaptea?! daca si ei isi fac griji de servici, copii si mancare, daca au constiinta….daca, daca…cu asta ramanem, de vazut si discutat toti putem, dar sa ne implicam, sa facem ceva activ, mai greu.
    Poate totusi lenesii au castigat la loterie Romania, dar nici asta nu ar fi adevarat, deoarece suntem voiosi la cozi, slobzi si ageri la gura si sprinteni la fuga.
    Noi traim in tara tuturor…dar absolut tuturor posibilitatilor. Cine nu stie sa vina sa vada!

    • Eu as fi jucat la loterie, clar! Probabil ca norocul meu m-ar fi dus undeva prin Somalia… Pentru consolare, spun ca si asa nu ma dau in vant dupa mancare … In privinta posibilitatilor, eu cred ca tara noastra le are pe toate, cea mai elocventa fiind cea cu referire la regres!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s