Mama

Mult timp mi-a luat să înţeleg acest concept. Dar stai, corectez, să am impresia că înteleg. Să explic: mama mea este tot timpul îngrijorată. Eu, în schimb, sunt ultraprotectivă. Mama mea este pe fază tot timpul, îmi dă zece telefoane dacă îi spun că am strănutat de două ori. Eu verific în fiecare dimineaţă, pe frunte, temperatura fiicei mele, chiar dacă afară sunt 30 de grade. Mama mea are tendiţa să exagereze, fapt pentru care am certat-o de fiecare dată. Eu nu văd niciun tânţar, de armăsarul care stă în faţă. Mama mea are depresii uneori, şi simte că o apasă umerii, ca-i intră în torace. Eu pur şi simplu sunt obosită la sfârşitul fiecărei zile. Mama mea vede forme de animăluţe în norii de pe cer, şi îmi explică de fiecare dată să nu omor paianjenul, ci să-l scot afară, să trăiască. Ieri îi spuneam fiicei mele să nu rupă florile, că le doare. Mama mea nu se supără dacă n-o sun o săptămână. Eu, dacă nu ştiu ce a mâncat fiica mea ca şi snack între mese, mă pierd cu firea. Mama mea mi-a dat tot ce are, de la farduri şi agrafe, la bani pentru facultate. Eu mi-aş scoate inima şi aş face-o cadou la împlinirea celor doi anişori ai fiicei mele, aş pune-o fix lângă tort. Mama mea nu le nimereşte întotdeauna, şi are o grămadă de idei învechite şi nu înţelege noua generaţie. Eu cresc noua generaţie, şi am devenit mamă, am început să înţeleg, aşa că vreau să mi se treacă la dosar toată indiferenţa, toată trufia, egoismul şi falsa superioritate. Acum le recunosc şi tot ce îmi doresc este să fiu o mamă la fel de bună ca mama mea.

Advertisements

4 thoughts on “Mama

  1. uneori ma surprind zicand c anu vreau sa fac aceleasi greseli ca mama mea dar vreau sa am acelasi succes, si imi dau seama ca una fara alta nu se poate, deoarece tot timpul imi spune ca noi suntem implinirea ei si nu greseli….si asta e foarte important….faza cu “lasa ca o sa cresti tu si o sa vezi” e cat se poate de reala, noroc ca mai avem timp sa realizam, sa apreciem si sa fim recunoscatoare pentru tot ce am invatat de la mamele noastre…

    • Sa stii ca din recunostinta am scris azi. Pentru ca de multe ori n-am vreme s-o suni pe mami s-o intreb ce face ea, dar o sun imediat ce am cea mai cica si neinsemnata problema. Plus ca am realizat ca pe zi ce trece, fac exact ce ii reprosez ei ca face “depasit”. Asa ca, prin postul de azi, sper sa mi se spele pacatele!

  2. Frumos, tare frumos spus! Imi lacrimeaza sufletul de cat de frumos ai facut paralela…. Nu, nu e o “paralela”! Si-asta pentru ca cele doua descrieri pana in final CONVERG!!!!!!!!! Sunteti amandoua… MAME! MAME MINUNATE!!!!!!! Si ma opresc aici cu comentariile fiindca e un subiect prea plin de sentimente, unic si-atat de profund!!!!!!!!!!

    • Si eu am avut senzatia ca e paralela, pana cand intr-o zi mi-am dat seama ca urmele de pasi sunt unele si aceleasi. Toate cred ca avem convingerea ca “se poate mai bine”, insa se produce la un moment dat un fel de click, cand realizezi ca ce a facut mama chiar a fost cel mai bine, si chiar este extrem de greu de egalat. iar de aici … o serie intreaga de remuscari, regrete si sentimente de genu “sa dam timpul inapoi”. Oricum, eu sper ca macar pe calea asta sa o fac sa inteleaga ca eu n-am inteles!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s