Între cele două lumi

Prima lume e a mea, cealaltă e a lui.

Bărbaţii vin de pe Marte, iar femeile de pe Venus… ce să zic, cel care a spus-o n-a putut fi decât hermafrodit, căci prea a mers la rădăcina problemei, unde mai pui că a înţeles exact ambele părţi. Bietul om, cred că a înnebunit să fie prins între parfumurile, satinul şi sclipiciul de pe Venus şi autostrăzile greoaie şi arenele de fotbal de pe Marte. A fi prins între cele două, chiar cred că înseamnă nebunia. Iar mergând mai departe cu ideea, psihiatrii ar trebui să întrebe doar atât: de pe ce planetă vii? Iar dacă omul de rând stă în cumpănă, înseamnă că încă este pierdut, rătăcit, abandonat într-un fel de purgatoriu neortodox, care ţine sufletul în şah. Şi hopa internarea, fără să mai ajungă omu’ la perioade îndepărtate din copilărie prin hipnoze obositoare, fără să se mai chinuie să-şi aducă aminte de cine i-a plăcut mai mult – de mama sau de tata.

Fiecare cu lumea lui, fără graniţe, căci şi dacă ai avea curiozitatea să intri în cealaltă lume, ai fi doar piesă de muzeu, un pigmeu printre giganţi.

Dar, cum din două jumătăţi faci un măr, nu pot afirma decât că pământul mi se pare cel mai bun loc unde cele două existenţe să se întrepătrundă, astfel că trebuie să stai bine înfipt cu picioarele-n ţărână, pentru ca nimeni să nu te ducă la Spitalul 9…

Advertisements

5 thoughts on “Între cele două lumi

  1. Noroc cu Pamantul asta, un compromis tare bun, mai ales ca nu poti sa spui cu mana pe inima care de pe unde vine. Ca sunt planete diferite o stie toata lumea, uneori cred ca sunt lumi paralele conduse de legi ce par bizare pentru ceilalti. Dar adevarul e ca ne completam…noi pe ei, si ei pe noi….Ca altfel am luao razna cu totii, sau ne-am plictisii.

    • Ne completam, da ce bine ne mai completam. Fiecare completeaza cate un formular gol! Si tot asa, pana ce facem dosare adevarate, insa dosarul lui este un mister pentru mine, si vice-versa!

  2. nu e oarba…dar uneori simti ca mergi pe teren necunoscut si oricat incerci sa cartografezi, iti dai seama dupa un timp ca s-a schimbat terenul. Dar ce ma “incalzeste” uneori e ca si ei au aceleasi probleme cu lumea noastra ce pare de neinteles si mai mult decat ciudata pentru ei. Ma gandesc uneori ca desi suntem plini de mister la unele capilote la altele avem multe in comun si uneori cred ca ne citim gandurile printr-o privire. asa ca numa bine ca inca mai avem terenuri noi de explorat…se anutna o aventura pentru toata viata! 🙂

    • Abia acum am vazut raspunsul tau, care este extraordinar de frumos si bine argumentat. Dupa cum ziceam… romantica pana in maduva oaselor, dar asta o spun ca pe un lucru bun, e un avantaj pentru tine, caci a-ti pierde optimismul si increderea in partener este un dezastru. Iar a ta jumatate cred ca se simte extrem de norocoasa ca te are!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s