Când mă rătăcesc

Ei, şi uite aşa mi-am recuperat eu fericirea. N-am pierdut-o, ci doar s-a rătăcit pe undeva, a strigat după mine, dar în zăpăceala mea obişnuită n-am auzit nimic. Însă, am descoperit-o într-o seară pe balcon. Era deja ora 2 noaptea şi după ce am epuizat toate subiectele posibile, tigările din pachet şi am baut trei litrii de cola (altfel sincer nu prindeam eu ora aceea târzie), m-a lovit drept în mijlocul ţestei. A căzut şi a aterizat pe mine. A picat la fix, ca para lui Nătăfleaţă. Zic că am avut noroc s-o recuperez aşa, fără efort. Alţii, săracii, umblă brambura chiar luni de zile după ea, şi tot fără rezultat. A apărut în momentul în care am tras concluzia de final, după toată filosofia de viaţă de până atunci. Inutil să te gândeşti la ce va fi sau cum va fi, trebuie doar să ţinteşti în sus, şi tot mai sus, până când dumneaei să facă bine şi să se coboare dintre sfere.

Am fost mirată că n-a venit îmbracată ca la promenadă, nici cu fundiţe, nici cu panglici colorate. A căzut haios, şifonată, încâlcită şi cu părul vâlvoi. Mi-a servit pe tavă cum că trezesc vecinii cu atâta pălăvrageală inutilă, cum că ea a fost mereu lângă mine, dar cu toate că am ochelari cu dioptrii adevărate, m-am avut puterea s-o văd, iar acum să fac bine să mă bag în pat, de urgenţă, că mâine va fi soare şi nu am voie să am cearcăne. Şi că tot mâine voi merge în parc, la plimbare, la îngheţată, la cumpărături, la neamuri şi prieteni şi dacă asta nu mă satisface, ea …, ea nu mai ştie ce să-mi mai facă.

Advertisements

2 thoughts on “Când mă rătăcesc

  1. cateodata ma si mir cum poti sa gasesti noi povesti pentru a exprima trairi umane…oricum ar fi,multumesc ca mi-ai adus aminte cat de aproape si modesta e fericirea, prea departe o cautam uneori si prea popoasa o vrem cand de fapt … nici noi nu suntem pomposi…:)

    • Eu tot caut – perfectiunea, fericirea, speranta etc – conform zodiei mele. Niciodata n-am sa renunt. Iar din cautarile mele se nasc tot felul de idei, care dau pe dinafara, si atunci trebuie scrise, ca altfel le uit….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s