Viaţa şi moartea doamnei Lenea

S-a născut într-o zi de vineri, în 1900 toamna. A copilărit ca oricare alt păcat biblic, în văzul şi traiul tuturor. A învăţat totul de la părinţi ei iubitori, Lăcomia şi Desfrâul. Surorile ei, Invidia şi Avariţia, au apărut abia mai târziu, căci pe ea au făcut-o de tineri. A trăit în belşug, cu poftele satisfăcute, având mulţi followers. Nu s-a căsătorit niciodată, dar a avut doi copii din flori – Furia şi Trufia, pe care le-a iubit din tot sufletul şi pe care le-a făcut urmaşe şi beneficiare ale averii sale, cele două preluând imperiul construit cu atâta grijă. A murit cu mare suferinţă, însă. Au participat la funeralii sute şi mii de sentimente, au îngropat-o cu lacrimi şi bocitoare. S-a stins ca oricare stea, ce-şi pierde din lumină odată cu zgomotul alarmei de la ora 7 dimineaţa, în ziua de luni.

Advertisements

4 thoughts on “Viaţa şi moartea doamnei Lenea

  1. bravo…. de acum inainte chiar o sa ma gandesc la povestea asta de cate ori am sa aud cuvantul “lene”. cand citeam ma gandeam oare ce varsta sa ii atribui, nu de alta dar pare nemuritoare si fara varsta

    • A murit, saracuta de ea. Odata cu maturizarea. Odata cu cocosul de dimineata, cu ping-pong-ul zilnic. A murit si a fost ingropata adanc. In cimitirul regretelor timpurii.

    • Eu as vrea sa ma mai viziteze uneori dar sa pot sa-i fac pe plac, s-o primesc, sa stam la taclale, la cafeluta cu biscuiti. Si sa plece fara urme, sa nu ma faca sa-mi para rau dupa ea. Nu cer mult, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s