Sleep will come

În mărăcinişul lunilor şi anilor, se adună unele peste altele fantome mai mari sau mai proeminente, unele paşnice, pline de dor şi iubire, altele de-a dreptul sadice. Şi bântuie nestăvilite printre emoţiile zilnice, printre cearceafuri, printre pantofii de pe balcon şi facturile de pe masă ce trebuie plătite. Somnul nu ajută, căci pleoapele au fost furate într-o după-amiază fără capăt. Merge un pic de aţipeală cu ochii deschişi, pe o canapea strâmbă, cu perne prea tari, cu draperii trase peste ferestrele ce ar putea însemna scăparea. Un vis în mijlocul zilei, fără nălucile de noapte. În rest este mulţumitor somnambulismul cretacic, de copac negru în mijlocul câmpiei, ce doarme în picioare.

Sleep will come. La sfârşitul lumii.

Advertisements

2 thoughts on “Sleep will come

  1. n-am mai domit de mutl dupa-masa nici macar in concediu, mi-e dor de acele fantome, de caldura razelor de soare, de semi intunericul incaperii de refugiu si de starea ce pare de semiconstienta care atunci cand te trezesti te face sa te intrebi: ce e real din amintirile tale?!

    • O, vai, cel mai bine stau dupa-masa intr-o letargie fantasmagoreica, ce amplifica sunete si zgomote si diminueaza ratiunea cea fara scrupule. Este unul dintre momentele pentru care merita sa traiesti aici pe pamant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s