Cocoşul electronic

Deşteptătorul eco era de la sine înţeles că va fi înlocuit. Era de aşteptat, având în vedere faptul că roboţii au cucerit planeta. Nimeni n-ar fi putut accepta ca o pasăre dintr-una din familiile zoologiei să mişune prin casă, să se învârtă pe loc, să ciocănească dvd-player-ul sau cuptorul cu microunde, să mănânce toate firimiturile blocate pe gresia din bucătărie, să arunce cu pene încoace şi-ncolo, iar la ora 4 dimineaţa să se pună pe cântat, suit pe cea mai înaltă mobilă din casă. Căci de dresură chiar nu se poate pune problema. S-a încercat, dar s-a eşuat în mod lamentabil. Cocoşul nu vrea să cânte exact la timp, nici nu are funcţia snooze, şi unde să mai vorbim că are doar un singur cântec în repertoriu, chiar unul extrem de agasant. Bietul de el, cântă doar când are chef, mai precis la prima geană de lumină. Care geană nu înseamnă deloc ora 7 jumătate…

Advertisements

4 thoughts on “Cocoşul electronic

 1. Iata un comentariu-eseu ancorat in rutina-realitate a vietii monotone, robotizate, computerizate, automatizate intr-o mai mare sau mica masura. Nu vad nemultumirea care strabate comentariul in conditia in care acceptul tacit al amorsarii cocosului robot este dat inca de seara.
  Imi plac comentariile. Felicitari!

  • Eu as fi capabila sa accept si un cocos adevarat in casa, atata timp cat m-ar trezi cu finete, aducandu-mi cafeaua la pat, lasandu-ma sa lenevesc putin, inspirandu-mi optimism si buna-dispozitie chiar de la prima deschidere a ochiului drept. Dar daca se incapataneaza sa fie brutal, atunci nu pot decat sa prefer o clona cu functii suplimentare.
   Si multumesc.

 2. Nu de mult am fost la tara, e incredibil cat de odihnitoare e linistea de acolo fara masini, telefoane, zgomotul orasului sau alte bruieri moderne. In acel loc e aproape terapie sa auzi cocosul dimineata, in orice alt mediu insa, vorba ta e ..depasit.

  • O, da, la tara cocosii sunt adorabili si adorati. De toate lighioanele care au voce si care din simt puternic de echipa canta in cor, sa-l ajute sa trezeasca intregul mapamond, caci mie asa mi se pare. Stii tu vorba aceea din popor – cu o randunica nu faci primavara, dar cu un cocos adevarat, scoli si mortii din cimitir 🙂 !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s