Nopţi magice în miez de iarnă 2

S-au adunat la un loc toţi magi şi vrăjitoarele şi ursitoarele şi toate duhurile sfinte să creeze prăjitura fermecată a sărbătorilor de iarnă. Reţeta sună astfel: se amestecă la un loc, cu o lingură de aur, zăpada ce stă pe casă ca o blană de urs polar, o pereche de patine vechi găsite în pod, patru globuri roşii şi o linie de beteală, bunicii şi coşul de jucării încărcat pentru nepoţi, o gospodină care a lustruit până la sclipire toată casa cu un simplu burete, o oală aburindă de sarmale şi un bol de maioneză, câteva ace de brad parfumat, un ornament cu nouă reni cu zurgălăi, mii de fundiţe şi alte câteva sute de petarde şi o sticlă mare mare de şampanie cu gust de caisă. Mai trebuie pus în amestec şi patru foi de mătrăgună, să ţină departe supărarea şi boala, o întreagă coamă de leu, să dea putere licorii, un păianjen cu burtă mare, să invite musafirii, o bufniţă înţeleaptă cu ochelari, pentru armonie, un strop de vanilie pentru romantism şi o linguriţă de vise. Amestecul trebuie ţinut la rece, de preferat pe balcon şi nu în frigider, să prindă iz de iarnă timp de câteva ore bune, apoi trebuie băgat în cuptorul de magie, la foc mediu, până când va căpăta culoarea dorită. Eu vă doresc tuturor poftă la sărbătoare!

Articol înscris în

http://www.mostwantedblog.org/2011/11/nopti-magice-in-miez-de-iarna.html

(link pentru vot, cu multumiri de pe-acuma!)

Advertisements

9 thoughts on “Nopţi magice în miez de iarnă 2

    • Iti multumesc mult, m-au inspirat foarte mult creatiile tale pe aceeasi tema. Reteta se poate adapta, dupa gusturi si posibilitati :), sau mai bine spus, pot fi adaugati ingerasi frumosi, cum faceti voi, lucrati de mana, care ar da un plus de farmec intregii prajituri! Multumesc pentru tot!

  1. citind, mi s-a prelins o lacrima in coltul ochiului, este exact descrierea acelor nopti magice cind eram copil, miros de cozonac, zapada, brad si luminari aprinse, si un mic gol in stomac in asteparea celui gras si rosu ! atunci in acele momente parca o caldura te-mpresoara si te tine strins linga familia ta!
    si de data aceasta ai scris minunat, te felicit si pupici cu drag

  2. retei ii lipseste un usor iz de scortisoara din vinul cald de pe soba (obligatoriu, caci pe aragaz parca nu are aceeasi aroma) si stropi dintr-o portocala proaspat decojita. Dar asa cum ai spus cred ca fiecare are varianta lui a acestei retete, tocmai de aceea aceste nopti sunt deosebite, in fiecare casa in care intrii, gasesti altceva definitoriu pentru cei care sarbatoresc si intotdeauna pleci mai fericicit si implinit.

  3. Asta ar trebui sa fie o reteta care sa fie prezenta in fiecare in viata nostra pentru are atita viata in ea. felicitari pentru articol !

    • Eu sper ca toata lumea sa aiba o astfel de potiune in casa de sarbatori. La care se adauga portocalele, caci Alex mi-a atras atentia ca le-am uitat pe dinafara 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s