Femeia de azi şi de mâine

Păi eu sunt acea femeie. Prinsă între cele două zile de pomină. Azi şi mâine. Unii ar spune că azi e azi, e pasărea din mână, pe când mâine e doar iluzie. Ei bine, eu trăiesc cu un picior în cealaltă lume, şi-mi place aşa. Căci sunt din zodia fecioarei. Îmi place să ştiu că mâine e foarte bine pus la punct, cu minuţiozitate. Că toate coordonatele au fost straşnic măsurate şi evaluate, astfel încât să n-am surprize. Dar, cu toate astea, se acceptă câteva surprize mici şi plăcute, că doar am precizat că sunt femeie.

Oricum… baiu’ e că-s încâlcită! Nici eu nu mă înţeleg uneori. Nici eu nu ştiu exact ce să aleg. Să-mi trăiesc viaţa în momentul prezent, să mă bucur fix de clipa de faţă, care între noi fie vorba este una chiar foarte îndestulătoare, sau să ajung să cred în aşa măsură în ziua de apoi, încât azi s-o folosesc doar pentru făcut strategii de atac? Sinceră să fiu, nu-s ce-ştiu-eu-ce mare luptătoare, dar am strategii, fapt care m-ar putea cataloga drept una care stă toată ziua şi vizează la cioara de pe gard. În acelaşi timp, însă, ancorele mele sunt bine înfipte în pământ (din nou în conformitate cu zodia), astfel că ţin cu dinţii la perfecţiunea momentului.

Tot eu sunt cea care din această perfecţiune a decis ca trebuie obligatoriu să trăiesc şi azi şi mâine. Azi, pentru că deja a început, şi eu nu-s o delăsătoare. Iar mâine, pentru că m-am încăpăţânat azi, de-aia. Nu-mi plac oamenii care nu vor să-şi prelungească relaţiile contractuale cu viaţa. Nu-mi plac nici perioadele determinate. Mie îmi place să trăiesc pe principiul că mâine este implicit obligatoriu de trăit. Cine altfel să-mi facă toată treaba? Şi cum să facă altul la fel de bine ca şi mine? Eu, prefecţionista, minuţioasa, tipicara şi idealista? Nu pot lăsa pe mâini străine strategiile mele de supravieţuire. Trebuie să găsesc o cale prin care azi să-mi asigur ziua de mâine, cu toate metehnele din urma fiecăreia, cu toate problemele sau zâmbetele de pe urma micilor suprize plăcute, care vin drept bonus la încăpăţânarea mea de a rămâne pe poziţii.

Nici eu, dar nici Femeia de azi şi de mâine nu avem dublă personalitate, cum zic gurile rele. Este vorba doar de o neînţelegere pornită de la faptul că avem pretenţia ca azi să se asemene cu mâine, dar să fie, totuşi, diferite.

Articol inscris pe http://citesteasta.ro/1859/concurs-literar-noiembrie/

Advertisements

12 thoughts on “Femeia de azi şi de mâine

 1. Am trait si eu cu Fecioara, mai intai in familie, acasa si apoi la mine acasa..sunteti frumosi si meticulosi si altruisti…nu v-ar strica sa lucrati mai putin 😉
  Cat despre traitul azi si maine tine de perfectionism si incapatanare….subscriu 🙂

  • Fecioarele sunt niste mici demoni obsedati, putin maniaco-obsesivi. In rest, persoane foarte placute 🙂 (a se aprecia portia buna de auto-ironie… dar eu am voie sa ma iau in ras, ca numai asa pot merge inainte cu toti cei sapte pitici de pe creier 🙂 )

 2. tu esti una dintre putinele femei pe care le cunosc in care gasesc o complexitate de insusiri, dar si faptul ca pe fiecare o folosesti atunci cind este cazul in functie de ce se intimpla in jurul tau, esti atenta si aproape ca nu-ti scapa nimic, asta e bine pentru ca daca toti am putea fi asa ca tine poate lumea ar fi mai ordonata.
  si pentru ca e 1 Decembrie, La multi ani romanca mea si tuturor romanilor !

  • Am avut de la cine invata!!! Asta este, am avut parinti bilogici si parinti spirituali extraordinari, care au fost intr-adevar educatori, cu principii si valori inalte. Pentru asta chiar va multumesc! Si va urez la fel un mare La Multi Ani, caci e ziua noastra! Va pup!

 3. niciodata articolele tale nu sunt ceea ce par dupa titlu.. ma asteptam la cu totul atlceva, noroc ca nu esti o tu persoana banala asa ca nu ai putea niciodata sa scrii un articol banal. eu spre deosebire de tine sunt o fire usor nostalgica (sa nu zic de-a binelea melancolica ca nu da bine pe blog) prinsa intre azi si ieri, maine pare prea departe, insa intotdeauna acolo, cu sperante, liste de treburi imbunatatita fiind cu evenimentele de azi si invataturile de ieri.

  • Multumesc foarte mult. Necazul m-a invatat sa cred in noroc si-n ziua de maine, si sper sa inteleaga toti faptul ca alergatul dupa una-alta trebuie sa urmareasca un scop ce depaseste momentul prezentului. Excluzand aici facutul de planuri marete, dar care nu ies, din pacate, niciodata!

 4. Vad ca esti o fecioara foarte bine ancorata in realitate, nu cred ca e cazul sa-ti faci pentru ceva probleme, felicitari pentru articol !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s