Deştept foc

Cum adică să fi deştept foc, întreb eu sincer? Adică, să fi într-atât de deştept încât să-i arzi pe toţi din jurul tău, încât să trebuiască să te bage cu capu-n apă ca să oprească ideile-ţi de geniu, să fugă lumea şi să urle când te vede, să trebuiască o echipă, sau mai multe, cu o pregătire susţinută şi antrenament, să-ţi stingă cursul fanteziilor, să poţi reveni la stadiul normal de cenuşă cerebrală? Să fi atât de deştept încât să mistui tot în cale, cu strămoşi, căţel şi purcel, care n-au nici o vină că tu ai crescut cu televizorul şi calculatorul sub nas, astfel că e pe undeva normal să ştii totul începând cu Wikipedia, Dex on-line şi terminând cu altele de genu’? Să fi deştept încât să pârjoleşti alte minţi, de altfel cu idei destul de strălucite, să răneşti fizic cu puterea ta de a vedea logica dintr-o situaţie? Şi nici invers nu pot să zic că merge mai bine – focul nu e prea intelligent aş zice! Se înfoaie ca megalomanu’, se duce cu capu-nainte şi nici n-aude, nici nu vede, până nu-şi termină clocotirea sau până când e lovit în cap de echipele despre care aminteam.

Nu înţeleg deloc puntea dintre cele două.

Dar aşa mi-a zis educatoarea că e fiică-mea. Apoi… ar trebui să mă bucur, nu? Cred că da. Şi să cumpăr stingător.

Advertisements

9 thoughts on “Deştept foc

  1. Sincer nu stiu ce sa zic, focul trebuie potolit si mintea linistita pentru a intrezari alte solutii, problema e ca daca copilul are deja spirit de lider, cum iti impui tu punctul de vedere?!

  2. cit despre printesa, eu nu am nimic de comentat, pentru mine este perfecta din toate punctele de vedere si o iubesc pina la cer si inapoi ! Atit !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s