Noul coleg de apartament

Simpaticul An Nou a venit ca un fel de bulgăre gonind la vale și a căzut fix la țanc. Nu toți anii mi-au fost dragi, de-a lungul timpului, unii au fost chiar niște nesuferiți, imposibil de locuit civilizat cu ei, ce să mai vorbim de bună-înțelegere. Dar de el îmi place. S-a văzut de la bun început că poate sta treaz până la ore chioare din noapte, dar este deopotrivă matinal, fără să facă gălăgie sau mofturi și fără să aibă pretenții la nimic special. Și-a adus cu el o clepsidră imensă, dar pictată cu buline verzi, ce pare mai mult lampă fistichie decât ceas de măsurare a lungimii timpului, pe care și-a instalat-o la capul patului, explicând că e încă începător, și n-ar vrea să încurce orele cu minutele, sau zilele cu nopțile.

Este puțin cam mâncăcios, se vede pe burta lui cam rotunjoară că prăjiturile și alte bunătăți cu care l-am întâmpinat nu i-au ajuns nici pe-o măsea, dar această poftă se va rezolva în timp, căci am de gând să-i prepar mese îndestulătoare, să se simtă bine primit și îngrijit. I-am dat liber la frigider.

Este jovial, efervescent și cu simț de echipă. S-a integrat imediat în casă, și-a delimitat foarte ușor domeniul său și cu respect față de al nostru, și-a pornit existența într-un mod tare șugubăț. Ne-a explicat în felul lui personal, că toți l-au luat de fraier, începând cu marii politicieni și vizionari ideologiști, care l-au catalogat drept un an „greu”, când el nici măcar nu se născuse încă, dar că i-au plăcut chinezii, care au avut curajul să-i spună verde-n față că-i un Dragon. Păi chiar că e, ne-a relatat, suflă foc și pară dacă se întrerupe transmisia la televizor, dacă nu i se dă mâncarea despre care vorbeam și dacă lumea din jur stă posacă și acră. Dacă este lăsat în pace să-și spună glumele, doar pufăie și… poate zbura. Ne-a făcut vreo două-trei demonstrații cu privire la zbor, un deliciu pentru toți, căci demult n-am mai avut parte de așa ceva. Normal că e greu (vedem și noi ce dimensiuni are), normal că are coadă lungă ce poate răsturna obiectele din cale, dar dacă noi am vrea, el ar fi mai mult decât onorat să fie prietenul nostru.

Advertisements

6 thoughts on “Noul coleg de apartament

  1. Foarte frumoasa analogia anul-om; anul-paznic la clepsidra; anul-coleg la bine si la greu! Foarte frumoasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s