John Galliano’s masterpiece

În ateliere îndepărtate s-a fabricat rochia perfectă. Perfectă pentru nopţi de vară petrecute în grădină, pentru nopţi în care, dacă e purtată într-un mod rococo, poate transforma aripile vântului în esenţă de dorinţă barocă, iar obrajii din porţelanul cel mai fin să fie meniţi a se-nroşi de-o plăcere necenzurată. Să auzi fosnetul unei astfel de rochii poate face ca fluturii din stomac să urce şi să roiască în jurul inimii, sau chiar să pună stăpânire pe mintea oricum şubredă, şi s-o ducă lent până la înnebunire. Crinolina şi satinul strâmtorilor, dantela din jurul cercului polar, volalul dedesubturilor, sunt croite ca în urmă să rămână doar o poftă ciudat de nestăvilită.

Am o puşculiţă doldora de bănuţi argintii pe care i-am strâns cu o meticulozitate obsedantă, pentru a putea trece de vitrina magazinului şi a de aduce acasă preţioasa făptură.

Căci o aud cum respiră.

Advertisements

4 thoughts on “John Galliano’s masterpiece

      • Incearca sa iti imaginezi… era un film cu Angela Lansbury .. se numeste Mrs. ‘Arris Goes to Paris .. doamna aceasta grozava a strans bani si a mers la Paris si si-a luat rochia mult visata:) E frumos filmul! Cand ti-am citit articolul mi-am amintit de el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s