Iarna mea

Iarna pentru mine

Înseamnă frig combinat. Cu zgribuleală, cu frisoane şi uneori cu temperatură. Dar, din moment ce totuşi mi-a rămas un dram de optimism, am să afirm că uneori o iubesc pentru toată gheaţa şi tot albul ei de necuprins. Pentru copacii ce par înveliţi în frişcă şi pentru cerul care are asemenea nuanţe de gri, nemaiîntâlnite în nicio altă perioadă a anului. Pentru că în timpul domniei sale, focul pare mult mai cald. Şi pentru că are un fel sofisticat de a mă ţine în casă, într-un soi de somnolenţă apăsătoare, ce-mi închide ochii pe jumătate, începând cu orele 16 ale fiecărei zile.

Amintiri din iarnă

Am grămadă. Patinele cu tăiş perfect şi săniuţele învelite în pături, mănuşile mele cu floricele multicolore, poarta din faţa casei îngheţată bocnă, acoperişul şi grădina sub mormane de zahăr. Ciudat este că aceste amintiri au dungi ale umbrei de la lumânare, şi căldură din sobă de teracotă. Iarna amintirilor mele este una ruptă dintr-o lume mică şi mare în acelaşi timp cosmic, fiind greu de descris şi foarte uşor de regretat. Căci regret că n-am făcut cu o mie de oameni de zăpadă în plus.

Iarna perfectă

E una care se sforţează să fie foarte-foarte scurtă. Atât de scurtă încât să încapă în ea, îndesat bine, bulgări rotunzi, ţurţuri lunguieţi, şăpcuţe îmblănite, câţiva fulgi frumoşi, dar răzleţi, şi străzi total necirculabile. Ca apoi să vină repede alte vremuri. Calde.

Blog Power Editia 9

Most Wanted Blog

Tema propusa de Carmen

Advertisements

14 thoughts on “Iarna mea

 1. Iarna mea e minunata atunci cand aerul este curat curat si nu este pic de poluare in el. Il prefer atat de rece posibil pe cat sa fie respirabil prin esarfa, fular …doar sa fie el pur…:))
  Astazi cu atat mai mult cu cat printre troiene minunate, cu dodo inotand in dreapta mea, caci pe poteca nu avea farmec, evident si nu ar fi venit acasa incarcat de trofee mici – sub forma de bulgarasi, ascunsi prin hainuta, sau prinsi de blanita care este atat de ondulata, creata si snururi, moale -moale si curata cum numai iarna poate fi:D, am cautat aerul si cu greu l-am putut prinde de un deget.
  – incerc sa uit momentele de cautare a unui loc in care sa se poata respira, printre miros de lumanari arse, gunoi rascolit, masini cu motoare pornite in parcare si uitate asa desi nu sunt din acelea care au nevoie de asa ceva, pentru ca pornesc la primul contact, dar deh..aer conditionat raspandind cu generozitate un gaz freonic si frenetic in cele patru zari si sa nu uitam de alte substante volatile – cleiuri si alte chestiuni de gen folosite la micuta, altfel inofensiva ghereta de sub scara blocului, unde functioneaza o cizmarie.
  Deci da… iubesc iarna pentru ca este singurul anotimp care poate ingheta ghearele vrajite ce-mi taie respiratia si ma fac sa ma sufoc… dar nici ea nu poate face mereu fata “progresului”. Azi a fost una din zile in care eu si alianta mea am pierdut… dar poate diseara, ne luam revansa.. 😀
  Cat despre iarna perfecta? Oh… Asta de acum mi-a adus aminte de iernile copilariei. Doar ca atunci se functiona pe alte “unde”…

 2. e primul articol participant la BP9 pe care-l citesc.
  e delicat, plin de bucuria si lumina copilariei dar si de nostalgie…
  stii, m-am gandit ca iarna e perfecta sa scriem despre ea. intai, ca are o frumusete diafana ca o acuarela…si apoi fiindca ne lasa sa vorbim desprea ea atat de frumos…si se rasfata…si se alinta….
  mie personal, iarna imi place fiindca e “buna” cu noi, daruindu-ne mult, mult timp….mai mult decat celelalte anotimpuri…cand suntem ocupati cu o multime de activitati….:)
  mai iubesc iarna in perioada sarbatorilor…ori atunci cand cerne neaua…sau cand o suprapun peste intamplari fericite din viata…in rest, incerc s-o ignor…ca sa n-o urasc 🙂 si am destule motive si s-o urasc: e prea frig…imbrac-dezbrac prea multe haine…drumuri obositoare…chiar cazaturi…off :))
  dar va trece…si atunci ma voi gandi la ea cu un zambet…

  • Eu as vrea sa iubesc iarna, pe cat ar merita ea. Dar simt cumva c-o iubesc mai putin. Nu suntem zodii perfect compatibile. Dar mi-e draga. In felul ei ciudat si rece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s