Nenorocirea unei Babe

Mă numesc Baba Cloanța Cotoroanța. Locuiesc în cătunul Coșmar, județul Înfricoșătoare. Am peste 1000 de ani, da’ nu-i bai, că Moș Cocoloș zice că arăt ca la 20. Sunt măritată de multă vreme cu Moș Martin, uitucu’ dracu’, că toată ziua stă la birt cu Cocoloșu’ ăla, până vine Moș Ene peste ei, de cad toți lați-orbi sub masă, de beți ce sunt. Am patru fete-cucuiete: Noe, Cloe, Zoe și cu Naiba. Asta, ultima, a fost ceva de speriat când a fost mică. Urâtăăă… Da’ urâtă rău! Acuma nu știu cum a făcut, da’ s-a ajuns, că e Miss Pământu’, de 5 ani consecutivi. S-a descurcat bine, e sub protecția lui Moș Opincă, unde taică-su, Moș Teacă, e șef la Opincărie, că doar de-aia l-a numit pe fiu-so așa. Și pe lângă asta, au fermă cu Moș Ion Roată, și numa’ Naiba știe ce tot învârt ei toți p-acolo. Naiba le știe pe toate! E mândră baba de ea, fată bună, chiar dacă puțin nereușită pe margini. … Proastele de Noe, Cloe și cu dunga de Zoe, că e slabă ca o așchie, deși frumoase ca florile-n glastră, au mințile-nguste de-ncuiate! S-au ales, copile biete de sărace, doar cu măritișuri ratate. Și le ocărăsc! Auzi tu, Moș Oposum, Moș Goriot și Moș Spiriduș. De râsu’ târgului, cu iubirea lor cu tot! Fiecare a avut noroc de-o șansă la pețitori înalți: Moș Nicolae, Moș Crăciun și Moș Gerilă, trei adevărați din partidu’ Iarna Pe Uliță. Da’ ele, nu-și-nu-și-pace! Biată babă, ce se le fi făcut? Până la urmă, noroc cu Naiba, că altfel eram muritori de foame! Pfui, nenorocire!

Advertisements

9 thoughts on “Nenorocirea unei Babe

      • nu nu… eu ma conversam cu doamna baba.. tu ai scris foarte bine, dansa nu stiu de ce se uita asa urat la mine cand am ras…:)))
        poate nu radeam corect!!:))

      • Nuuu, baba e nenorocita. I s-au inecat corabiile. Nimic de ras in destinul ei, de mama a patru fete-cucuiete. Dar tu bine faci ca razi de ea, poate asta o mai inveseleste putin. Si o mai lasa si pe Naiba vreo cateva zile in pace, in cotlonul ei de ciufu-lufa! 🙂 …asa, macar in prag de mare sarbatoare. Fapt care ma determina sa-ti urez toate cele. Intr-un fel cam stangaci asa, dar din toata inima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s